logo onas

Ważny Komunikat!!!!!!

W imieniu Zarządu Okręgu Południowego mam przyjemność zaprosić wszystkich członków i sympatyków SPB do udziału w XXI edycji zimowego zlotu barmanów który odbędzie sie w dniach 28.02-02.03 2016

w hotelu " KRYNICA " w Krynicy Górskiej ul.Park Sportowy 3

W zlocie mogą brać udział aktualni członkowie SPB czyli członkowie którzy opłacili składkę członkowską w roku 2015 lub do 28 lutego roku bieżącego. Wszystkie osoby, które dokonały wpłaty lub się dopiero zapisały po 28 lutego muszą przywieźć ze sobą na zlot potwierdzenie wpłaty. Podczas zlotu składki oraz wpisowe nie będą przyjmowane! Wszystkich operacji finansowych dokonujemy na konto SPB (nr konta od wielu lat niezmienny oraz kwoty składek na stronie internetowej SPB w zakładce „ Sprawy członkowskie”).

 

Koszt uczestnictwa w zlocie to dla członka SPB 400 zł /os., a dla osoby towarzyszącej 450zł/os. W kwocie zakwaterowanie, wyżywienie oraz udział w planowanych imprezach i szkoleniach. Cena obejmuje zakwaterowanie w pokojach 2 i 3 osobowych.

Aby mieć zagwarantowane miejsce w hotelu należy dokonać rezerwacji drogę elektroniczną wypełniając dokładnie zamieszczony formularz zgłoszeniowy na którym należy zgłosić również osobę towarzyszącą.

W przypadku wykorzystania przewidzianej puli miejsc w hotelu zostanie zablokowana przed czasem. Ilość miejsc jest ograniczona więc prosimy o szybką decyzję.

Wszyscy uczestnicy zlotu zobowiązani są do przestrzegania harmonogramu zlotu i punktualności oraz uczestnictwa w przygotowanych szkoleniach (członkowie SPB obowiązkowo) i innych aktywacjach.

Proszę pamiętać, iż spotykamy się nie tylko po to by się integrować i bawić, ale również po to by się czegoś nauczyć. W czasie prezentacji firm partnerskich SPB oraz innych szkoleń proszę o obecność i uwagę oraz szacunek dla prowadzących. Biorąc w nich aktywny udział realizujemy podstawowy cel statutowy Stowarzyszenia jakimi są edukacja i rozwój zawodowy.

W tegorocznym zimowym zlocie barmanów przewidujemy udział kilku firm zainteresowanych prezentacja swoich produktów oraz programów skierowanych do środowiska profesjonalnych barmanów.
Koszt udziału Firm zainteresowanych uczestnictwem w zlocie zimowym wynosi:

Firmy partnerskie SPB - 1000 PLN + VAT ( 30 minut prezentacji )
Firmy nie będące partnerami SPB - 1300 PLN + VAT ( 30 minut prezentacji )

Uwaga:

Prezentacje trwające powyżej 30 minut muszą być zgłoszone u Organizatora w celu przygotowania szczegółowej agendy zlotu.

Koszt takiej aktywności będzie ustalony po zapoznaniu się z propozycją firmy.

Udział przedstawicieli Firmy w trzydniowym zlocie to koszt 450 PLN +VAT

Każdy z uczestników ponosi osobiście odpowiedzialność za ewentualne szkody na terenie hotelu i innych miejsc, w których będzie odbywał się zlot.

Podmioty gospodarcze które będą potrzebowały fakturę VAT muszą doliczyć podatek VAT do obowiązujących cen.

Ważne informacje:

Organizator zastrzega sobie prawo do zwrotu części kosztów uczestnikom zlotu (dotyczy osób pracujących na rzecz zlotu )
Barmani mieszkający w Krynicy Górskiej i okolicach którzy nie skorzystają z noclegów mogą wykupić pakiet uczestnictwa w zlocie za kwotę 200 PLN

Wszelkie sprawy organizacyjne - kontakt z Bartłomiejem Gawlakiem - Kubikiem 605 057 077
Wszyscy zainteresowani uczestnictwem w polskiej delegacji na 65 Kongres IBA i Mistrzostwa Świata w Tokio powinni przyjechać na zlot w celu omówienia spraw organizacyjnych.( 01.03 2016 )

W imieniu Zarządu Okręgowego Polski Południowej oraz Zarządu Głównego zapraszam wszystkich bardzo serdecznie do wzięcia udziału w zbliżającym się święcie Polskich Barmanów

Wstępna agenda Zimowego Zlotu Barmańskiego Krynica Górska 2016

28 Luty 2016 (niedziela)
Do 12.30 - przyjazd do hotelu KRYNICA
13.30 - 14.30 - lunch dla uczestników zlotu zimowego w restauracji hotelowej
16.00 - oficjalne rozpoczęcie XXI Ogólnopolskiego Zimowego Zlotu (krótka prezentacja programu zlotu)
17.30 - spotkanie uczestników zlotu w ramach 25 - lecia istnienia SPB
20.00 - kolacja w restauracji hotelowej
21.30 - 2.00 - impreza wieczorna - Klub nocny

29 Luty ( poniedziałek )
8.00 - 10.00 - śniadanie w restauracji hotelowej
10.30 - wyjazd na stok Jaworzyny ( grupa narciarska ) oraz na strzelnicę sportową ( grupa zainteresowanych - zapisy podczas rejestracji )
14.00 –15.00 - lunch w restauracji hotelowej
15.15 -19.00 - rozpoczęcie prezentacji oraz inne aktywności firm partnerskich SPB
19.15 - kolacja w restauracji hotelowej
21.00 - eliminacje Mattoni Grand Drink 2016

01 Marzec ( wtorek )
8.00 - 10.00 - śniadanie w restauracji hotelowej

12.00 -16.00 - warsztaty barmańskie przygotowujące barmanów do startów na arenie miedzynarodowej ( Calvados Cup 2016 / MGD 2016 / eliminacje MŚ 2016 Tokio )

19.00 - kolacja w restauracji hotelowej

21.00 - 01.00 - ????????????????????????

02 Marzec ( środa )

08.00 -10.00 - śniadanie w restauracji hotelowej

- wyjazd uczestników zlotu

UWAGA !!!!!!!!

W cenie noclegu: nieogranczone korzystanie z basenu z przeciwprądem, jacuzzi, kompleksu saun i fitness studio, bezpłatny monitorowany parking, bezprzewodowy internet na terenie całego hotelu.

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie !!!!!!!!

DODATKOWA INFORMACJA - AKTUALIZACJA 16-02-2016r

W imieniu Zarządu Głónego SPB chciałbym zaprosić wszystkie osoby zainteresowane spotkaniem osób związanych ze Stowarzyszeniem w ciagu 25 lat istnienia na wieczór 28 lutego do Krynicy Zdrój.
Koszt uczestnictwa w zlocie barmańskim dla byłych członków i osób współpracujacych wynosi:

  • 400 PLN - pobyt 3 dniowy
  • 300 PLN - pobyt 2 dniowy

Jednocześnie prosimy o przywiezienie se soba wszystkich pamiatek i gadżetów związanych z SPB. ( zdjęcia , płyty DVD , puchary , medale , dyplomy , artykuły prasowe etc. )

Zgodnie z Agendą Zimowego Zlotu Barmanów w dniu 29.02.2016 odbędą się eliminacje do 6 Mistrzostw Świata Drinków Bezalkoholowych MGD 2016  organizowanych pod auspicjami IBA.

Regulamin konkursu MGD 2016
1. W konkursie mogą brac udział wyłącznie członkowie SPB z opłaconą składką na 2016 r.
2. Receptury drinków bezalkoholowych powinny być:

  • oryginalne , autorskie , nigdy wcześniej nie publikowane
  • innowacyjne
  • proste w przygotowaniu
  • zawierać nie więcej niż 65 kcal / 100 ml   ( max.2 cl słodkich składników )

3. Receptura musi zawierać min.10 cl wody mineralnej .
4. Pojemność drinka nie moze przekraczać 25 cl ( z wyłączeniem lodu )
5. Maksymalna ilość ingrediencji wynosi 6
6. Regulamin dopuszcza użycie ingrediencji zawierajacej alkohol ( max.0,05 cl)
7. Regulamin nie dopuszcza używania własnych mikster ( homemade mixtures )
Wszystkie ingrediencje muszą być towarem handlowym w EU
Wszystkie ingrediencje ,szkło ,  owoce ,warzywa dekoracyjne oraz sprzęt barmański uczestnicy zabezpieczają we własnym zakresie.
8. Wszelkie pozostałe kwestie związane z regulaminem konkursu określają przepisy IBA
9. Zwycięzca konkursu będzie reprezentował Polskę na wielkim finale MGD 2016 ( Praga 18.06.2016 )

Lista produktów które zapewnia Organizator:

" MONIN "     

  1. Basil – Bazylia
  2. Pomegranate – Granat
  3. Bloody Orange – Krwawa pomarańcza
  4. Spice Mango
  5. Cinnamon – Cynamon
  6. Hazelnut – Orzech
  7. Cardamon
  8. Triple Sec
  9. Apricot – Morela
  10. Pomme Verte – Zielone Jabłko
  11. Blue Berry – Jagoda
  12. Salted Caramel – Solony karmel
  13. Hibiscus
  14. Pinneapple – Ananas
  15. Vanillia
  16. Green Banane – Zielony Banan
  17. Ginger – Imbir

Puree MONIN

  1. Coco
  2. Banane
  3. Kiwi
  4. Passionfruit
  5. Strawberry
  6. Raspberry
  7. Mango

Soki Tymbark

  1. Pomarańcza
  2. Jabłko
  3. Grejpfrut biały
  4. Grapefruit czerwony
  5. Czarna porzeczka
  6. Banan żołty
  7. Ananas
  8. Pomidor
  9. Żurawina
  10. Kaktus
  11. Wiśnia
  12. Granat
  13. Mango
  14. Limonka
  15. Żurawina
  16. TIGER - Clasic 250ml puszka
  17. TIGER - Nowości 250ml puszka

z barmańskim pozdrowieniem

Bartłomiej Gawlak - Kubik