logo onas

Ważny komunikat !!!!!!

Zarząd Główny SPB informuje, że konkurs barmański w ramach eliminacji do MŚ 2019 odbędzie się w Warszawie w siedzibie firmy SCM (MONIN) ul. Jana Pawła II 11.

 Uczestnicy konkursu podejmą rywalizację o prawo reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata 2019 które odbędą się w Chengdu (CHRL) w hotelu Holliday Inn West Tower Convention Center.

Uczestnikami eliminacji mogą być wyłącznie członkowie SPB z dwuletnim stażem członkowskim (legitymacja członkowska 2017 i 2018) - wymóg regulaminu MŚ International Bartenders Association.

1.Mateusz Sięka 2.Krzysztof Bajerski 3. Bartłomiej Baranowski 4. Agnieszka Cieślar 5.Artur Wawrzyszczak 6. Rafał Dobrowolaski 7. Paweł Machnio 8.Jędrzej Wołoszyn 9.Michał Lisowski

Kategoria konkursu w stylu klasycznym: " Sparkling Cocktail "

Podczas eliminacji ,uczestnicy przygotowują 2 porcje cocktailu !!!!

Wszystkie informacje dotyczące regulaminu oraz ingrediencji dopuszczonych do konkursu można uzyskać na stronie www.iba-world.com !!!!!!

Produkt obowiązkowy dla reprezentantów Polski :

  • kategoria klasyczna - Baijiu , Likier De Kuyper - min.1 cl
  • kategoria "Flair " - Baijiu , Likier De Kuyper - min.1 cl

Portfolio produktów zabezpieczonych przez Organizatora :

1. SCM

MONIN - pełne portfolio produktów

2. HENKELL&CO

MIONETTO DOC , DOCG , ROSE

3. SPLASHMIX

REAL Agave ,Raspberry,Gingerve ,Black Cherry ,Coco

4. TYMBARK jabłko,pomarańcza, grapefruit czerwony, grapefruit biały, żurawina, banan ,kaktus ,czarna porzeczka,

5. STOCK POLSKA (BEAM -SUNTORY)

JIM BEAM FAMILY Jim Beam White Jim Beam Black Jim Beam Double Oak Jim Beam Rye PREMIUM BOURBON Maker’s Mark Knob Creek Booker’s Baker’s Basil Hayden’s JAPANESE WHISKY Hibiki Japanese Harmony CANADIAN WHISKY Canadian Club SCOTCH WHISKY Auchentoshan Laphroaig 10 Years old Bowmore Aged 12 Years Teacher’s Highland Cream GIN Sipsmith London Dry Gin Roku Sipsmith V.J.O.P. Larios 12 Premium Gin COGNAC Courvoisier 6. FINE DINE (DUROBOR) - kieliszki szampańskie flute / coupette

Ważne !!!!!!

Organizator zastrzega sobie prawo weryfikacji oraz ograniczenia liczby uczestników konkursu (decyduje kolejnośc zgłoszeń)

Zamknięcie listy zgłoszeń nastąpi w dniu 04.07.2019

Organizator zastrzega sobie prawo do podjęcia decyzji o przeprowadzeniu eliminacji w kategorii flair (warunek min. 4 uczestników eliminacji)

Dziękujemy wszystkim firmom wspierajacym Stowarzyszenie za udostepnienie produktów niezbednych do przeprowadzenia eliminacji MŚ 2019 !!!!!!!

z barmańskim pozdrowieniem

Ryszard Berent