logo onas

Komunikaty

Eliminacje do Mistrzostw Świata - Ważne informacje

Witam serdecznie,

W imieniu Zarządu Głównego Stowarzyszenia Polskich Barmanów mam przyjemnośc i zaszczyt zaprosić Państwa do współorganizacji kolejnej edycji konkursu barmańskiego "Eliminacje Mistrzostw Swiata 2016" który odbędzie się w klubie "SCENOGRAFIA" - Łódż ul. Zachodnia 81/83 w dniu 30 maja 2016.

W tegorocznej edycji weżmie udział 36 profesjonalnych barmanów z całej Polski. Opis konkursu, formularze zgłoszeniowe oraz regulamin znajdzie się się na stronach www.spb-pba.org.pl w dniu 05.07.2015.W porozumieniu z Prezydentem International Bartenders Association p. Ronem Busmanem jesteśmy zobowiazani do przygotowania portfolio produktów które zostały zatwierdzone w ramach organizacji Mistrzostw Świata 2015 które odbęda się w pażdzierniku w stolicy Japonii - Tokyo.

W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą o przekazanie na potrzeby konkursu po 2 butelki z portfolio Marie Brizard - oficjalnego partnera I.B.A. Jednocześnie zapraszamy przedstawiciela firmy do Łodzi w dniu konkursu, aby wspólnie z Organizatorem eliminacji przygotować krótką, firmową prezentację ( ok. 10-15 min )

W przypadku braku niektórych pozycji asortymentu w dystrybucji na polskim rynku, barmani mogą użyć ich w swoich recepturach jednak sami muszą zabezpieczyć ilości niezbędne do prawidłowego wykonania mistrzowskiej receptury.

W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny 604 590 851.

Pzdr.

Ryszard Berent

Osoba kontaktowa z ramienia klubu :

Artur Diwyk

mobile: 607 325 533

(warunki, czas dostarczenia produktu - 3/4 dni przed imprezą )

LISTA UCZESTNIKÓW

Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu "Eliminacje MŚ 2016 - TOKYO"

  1. Wojtek Urbański
  2. Jakub Omyła
  3. Agnieszka Cieślar
  4. Bartek Baranowski
  5. Artur Wawrzyszczak
  6. Mateusz Bawoł
  7. Joanna Fiedler
  8. Daniel Pisulski
  9. Agnieszka Herjan
  10. Rafał Dobrowolski
  11. Adam Połeć 
  12. Orianna  Michalewicz  
  13. Monika Wróblewska  
  14. Piotr Szrama 
  15. Jan Kachniarz
  16. .Marek Posłuszny
  17. Krzysztof Bajerski
  18. Tomasz Nosal

Ważna informacja

Organizator konkursu informuje iż w związku z brakiem aktualnej listy produktów przewidzianych na MŚ 2016 - TOKYO przez IBA uczestnicy polskich eliminacji moga użyć wszystkich dostępnych na rynku polskim produktów . Regulamin naszej kategorii  nie dopuszcza tzw. home made  ingrediencji .

Weryfikacja receptur uczestników nastąpi po odprawie uczestników w dniu 30.05.2016

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent

 

Komunikat firmy partnerskiej SPB

Firma SCM SP.Z.O.O  ma przyjemność poinformować iz  konkursy barmańskie organizowane  w Polsce dla środowaiska barmanów profesjonalnych oraz uczniów szkół hotelarsko-gastronomicznych odbędą się :

  • MONIN CUP 2016 - 07.10.2016 ( barmani profesjonalni )
  • MONIN CUP JUNIOR 2016 - 01.12.2016 ( uczniowie szkół )

z barmańskim pozdrowieniem

Robert Padiasek , Ryszard Berent

Firma SCM Sp z o.o. działa od września 2005 roku.,a od lipca 2012 jest Wyłącznym Dystrybutorem Produktów MONIN na Polskę . Główne obszary działalności firmy to rozwój i kreowanie nowych rozwiązań w kategorii produktów i napojów dla kanału HORECA oraz doradztwo w zakresie ich przetwarzania. Zakupy i sprzedaż surowców rolnych oraz produktów gastronomicznych .Efektywne zarządzanie łańcuchem dostaw obejmującego produkty, opakowania i dystrybucję. Od kwietnia 2016 r SCM jest także wyłącznym importerem i dystrybutorem profesjonalnych urządzeń do miksowania i mieszania napojów oraz potraw - marki VITAMIX.

Marka MONIN jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, puree owocowych oraz sosów deserowych. To zasługa ponad 100 letniego doświadczenia oraz bogatej oferty- ponad 150 smaków sprzedawanych w 150 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów MONIN wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane i najlepsze owoce, kwiaty, przyprawy oraz orzechy. To sprawia, że powstają produkty zawsze wyjątkowej jakości o niepowtarzalnym smaku, kolorze i zapachu. MONINnaturally insipiring.

Rozwój Marki MONIN w Polsce oraz szkolenia w zakresie kreacji i nowych rozwiązań w kategorii napojów, deserów oraz potraw zmiksowanych to działania naszych Brand Ambasadorów.

Liderem tej grupy jest Mariusz Pietryka ( tel- 516 168 961)  - który odpowiada za region południa Polski

Paweł Jaworski ( tel. 516 168 961) –  region Wsch. i Płn/wsch ,

Bartłomiej Sosnowski ( tel. 504 796 481) – region Warszawa

Marek Łyszczak ( tel. 797 317 716 ) – region  Zachód i Płd/Zach

Michał Błasiak ( tel. 500 525 512 ) – region Pomorze .  

kontakt medialny – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Eliminacje do Mistrzostw Świata - Tokyo 2016

Konkurs Barmański - eliminacje do Mistrzostw Świata - Tokyo 2016

Zarząd Główny SPB informuje, że konkurs barmański w ramach eliminacji do MŚ 2016 odbędzie się w Łodzi w dniu 30.05.2016 w klubie " SCENOGRAFIA "ul Zachodnia 81/83.

Uczestnicy konkursu podejmą rywalizację o prawo reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata 2016, które odbędą się w Tokyo w dniach 16.10.-21.10.2016 w hotelu IMPERIAL TOKYO

Uczestnikami eliminacji mogą być wyłącznie członkowie SPB z dwuletnim stażem członkowskim (legitymacja członkowska 2015 i 2016) - wymóg regulaminu MŚ  International Bartenders Association

Kategoria konkursu: "short drink - twist of the sour"

Alkohol obowiązkowy :

  • kategoria klasyczna - Grand Marnier Cordon Rouge - min.1,5 cl
  • kategoria "Flair " - produkt z portfolio Beam Suntory - min.1,5 cl

Portfolio produktów zabezpieczonych przez Organizatora ukaze się 21.05.2016 !!!!!!

Wszystkich uczestników konkursu obowiazuje wpisowe w wysokości 50 PLN.

Ważne !!!!!!

Organizator zastrzega sobie prawo ograniczenia liczby uczestników konkursu (decyduje kolejnośc zgłoszeń)

z barmańskim pozdrowieniem

Ryszard Berent

 

AGENDA KONKURSU

11.00 - 11.30 Przyjazd i rejestracja uczestników oraz jurorów konkursu
11.30 - 12.00 Zapoznanie się z portfolio produktów zapewnionych przez Organizatora
12.00 - 12.45 Odprawa dla uczestników i jurorów konkursu (zapoznanie się z regulaminem , losowanie numerów startowych , weryfikacja receptur)
13.00 - 15.00 Konkurs - kategoria "classic " cześć I
15.00 - 15.30 Lunch dla uczestników konkursu
15.45 - 17.00 Konkurs - kategoria "classic" - część II
17.00 - 18.30 Prezentacje firm partnerskich oraz warsztaty szkoleniowe dla barmanów
17.45 - 18.15 Finał konkursu kat."classic" ( 6 finalistów )
18.30 - 19.30 Barmańskie show - eliminacje MŚ 2015 - kategoria " Flair "
19.30 - 20.15 Oficjalne zakończenie konkursu, ogłoszenie wyników oraz nominacja reprezentantów Polski na MŚ 2016 - Tokyo

Uwaga !!!!!

Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany Agendy konkursu.

 

Vinifolies 2016

Szanowni Państwo,

W imieniu ZG SPB oraz Business France przy  Ambasadzie Franncji w Warszawie pragniemy  zaprosić członków naszego Stowarzyszenia  na szóstą już edycję Vinifolies - degustacji francuskich win i alkoholi mocnych.

Vinifolies 2016 odbędzie się 16 maja 2016 roku w godzinach 12 – 18 w Ambasadzie Francji w Polsce.

Podczas degustacji będą Państwo mieli okazje spróbować win i alkoholi mocnych ponad 20 producentów i negocjantów

Aby wziąć udział w degustacji należy wypełnić Formularz zgłoszeniowy. ( do 09.05.2016 )

z barmańskim pozdrowieniem

R. Berent

Ważny Komunikat - TOKYO 2016

Zarząd Główny Stowarzyszenia Polskich Barmanów organizuje dla członków SPB wyjazd do Japonii na barmańskie Mistrzostwa Świata 2016 które odbędą sie w dniach 16.10.2016 -- 21.10.2016 w hotelu Imperial w Tokio.

Przewidywany koszt wyjazdu wynosi 7500 - 9000 PLN .

Cena zawiera pakiet uczestnika w 65 IBA Meeting -Tokyo 2016 :

  • bilet ltniczy Warszawa - Tokio ,Tokio - Warszawa
  • transfer z i na lotnisko Narita w Tokio
  • miejsce w pokoju 2 osobowym w hotelu Imperial Tokio w opcji all inclusive
  • uczestnictwo w " welcome dinner " i " gala dinner " w ramach 65 Kongresu I.B.A
  • uczestnictwo w mistrzostwach świata I.B.A ( 42 WCC - classic & flair )
  • uczestnictwo w " Bar Symposium " oraz warsztatach barmańskich organizowanych przez firmy partnerskie I.B.A

Wszyscy zainteresowani wyjazdem proszeni są o wypełnienie formularza zgloszeniowego do dnia 10.05.2016 i zadeklarowanie chęci uczestnictwa oraz pokrycia kosztów związanych z wyjazdem.

Warunkim uczestnictwa jest wpłata na konto Stowarzyszenia Polskich Barmanów w banku BZWBK nr. 87 1500 1881 1218 8003 6722 0000 zaliczki w kwocie 3500 PLN do dnia 20.05.2016 w celu pokrycia kosztów rezerwacji hotelowych (tytuł Tokio 2016).

Organizator przygotowuje program kilkudniowego pobytu w Japonii we współpracy z japońskim Stowarzyszeniem w oparciu o specjalny program wizyt w firmach partnerskich NBA . Szczegóły programu zostana ogłoszone po zamknieciu listy uczestników .

W przypadku zmian w harmonogramie Mistrzostw Świata 2016 Organizator wyjazdu zastrzega sobie prawo zmian w programie wyjazdu !!!!! W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt 604 590 851

z barmańskim pozdrowieniem

Ryszard Berent