logo onas

Komunikaty

Ważny komunikat

Zarząd Główny Stowarzyszenia Polskich Barmanów informuje iż uchwałą Nr. 2 z dnia 19.07.2016 .kol. Ryszard Berent - Prezes Zarzadu Głównego SPB zostaje zobowiązany do podjęcia kroków prawnych wobec wszelkich osób i podmiotów gospodarczych naruszajacych dobre imię Stowarzyszenia oraz jego wszystkich członków . Wszyskie osoby naruszajace godność i dobre imię SPB muszą być przygotowane na sankcje prawne wynikajace z kodeksu postępowania cywilnego .

Członkowie Stowarzyszenia Polskich Barmanów są proszeni o zgłaszanie faktu naruszeń dobrego imienia SPB na skrzynkę mailowa Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W przypadku udowodnionego udziału członka Stowarzyszenia w tym procederze rekomendację dalszego postępowania przygotuje Konfraternia SPB.
Uchwała Zarządu SPB wchodzi w życie z dniem 26.07.2016.

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent

Letni zlot integracyjny

Zarząd Główny Stowarzyszenia Polskich Barmanów przedstawia kalendarium najbliższych wydarzeń organizowanych przy współpracy firm partnerskich naszego Stowarzyszenia:

  1. Integracyjny, letni zlot barmanów połączony z międzynarodowym  turniejem piłkarskim - Zakopane 27.08.2016 - 30.08.2016
  2. "International Worthersee Cocktail Congress 2016"  Krumpendorf am Wörthersee 29.08.2016 -31.08.2016
  3. "Lubuski Vodka Cup 2016" - Toruń 13.09.2016 - 14.09.2016
  4. "Monin Cup 2016" - Warszawa  03.10.2016
  5. Wyjazd reprezentacji SPB na 65 IBA Meeting - Tokyo 2016 12.10.2016 - 22.10.2016

Szczegółowe informacje dotyczące agendy poszczególnych imprez ukażą sie na stronach SPB w najblizszym czasie.

W zwiazku z ograniczoną iloscią miejsć rezerwowanych dla członków SPB w poszczególnych imprezach, prosimy o zarejestrowanie opcji newsletter na stronie www.spb-pba.org.pl.

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent

Ważny komunikat

Agenda plenarnego zebrania ZG Stowarzyszenia Polskich Barmanów

Czytaj więcej...

Ważny komunikat

Sekretarz Generalny Stowarzyszenia Polskich Barmanów w oparciu o statut SPB ( & 29 pkt.4 ) zwołuje plenarne zebranie Zarządu Głównego SPB które odbędzie się w dniach 18.07-19.07.2016 w Ostrzycach (Szwajcaria Kaszubska) w  hotelu "Willa nad Radunią" - ul.Kasztelańska 31

Podczas zebrania Zarząd Główny SPB zajmie się omówieniem bieżącej sytuacji i pozycji naszego Stowarzyszenia na arenie krajowej i międzynarodowej. Celem zebrania będzie również przygotowanie zmian organizacyjnych struktur SPB i dostosowanie organizacji pracy Zarządów Okręgowych do nowych rozwiązań.

Szczegółowa Agenda Plenarnego Zebrania ukaże się w odrębnym komunikacie w dniu 10.07.2016 na stronach SPB.

Obecność wszystkich członków ZG SPB obowiązkowa.

  1. Ryszard Berent
  2. Ryszard Matusiak
  3. Bartłomiej Gawlak-Kubik
  4. Jarosław Zyguła
  5. Piotr Smolarz
  6. Bogdan Gałuszka
  7. Kamil Klein
  8. Lesław Dumański
  9. Wojciech Urbański
  10. Bartosz Baranowski

z barmańskim pozdrowieniem

Ryszard Matusiak

P. S

Prosimy o potwierdzenie obecności na zebraniu  na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Informacje dotyczące organizacji pobytu (osoby towarzyszące - koszt pobytu i wyżywienia 200 PLN) - Kamil Klein  532 831 058

Eliminacje do Mistrzostw Świata - Ważne informacje

Witam serdecznie,

W imieniu Zarządu Głównego Stowarzyszenia Polskich Barmanów mam przyjemnośc i zaszczyt zaprosić Państwa do współorganizacji kolejnej edycji konkursu barmańskiego "Eliminacje Mistrzostw Swiata 2016" który odbędzie się w klubie "SCENOGRAFIA" - Łódż ul. Zachodnia 81/83 w dniu 30 maja 2016.

W tegorocznej edycji weżmie udział 36 profesjonalnych barmanów z całej Polski. Opis konkursu, formularze zgłoszeniowe oraz regulamin znajdzie się się na stronach www.spb-pba.org.pl w dniu 05.07.2015.W porozumieniu z Prezydentem International Bartenders Association p. Ronem Busmanem jesteśmy zobowiazani do przygotowania portfolio produktów które zostały zatwierdzone w ramach organizacji Mistrzostw Świata 2015 które odbęda się w pażdzierniku w stolicy Japonii - Tokyo.

W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą o przekazanie na potrzeby konkursu po 2 butelki z portfolio Marie Brizard - oficjalnego partnera I.B.A. Jednocześnie zapraszamy przedstawiciela firmy do Łodzi w dniu konkursu, aby wspólnie z Organizatorem eliminacji przygotować krótką, firmową prezentację ( ok. 10-15 min )

W przypadku braku niektórych pozycji asortymentu w dystrybucji na polskim rynku, barmani mogą użyć ich w swoich recepturach jednak sami muszą zabezpieczyć ilości niezbędne do prawidłowego wykonania mistrzowskiej receptury.

W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny 604 590 851.

Pzdr.

Ryszard Berent

Osoba kontaktowa z ramienia klubu :

Artur Diwyk

mobile: 607 325 533

(warunki, czas dostarczenia produktu - 3/4 dni przed imprezą )

LISTA UCZESTNIKÓW

Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu "Eliminacje MŚ 2016 - TOKYO"

  1. Wojtek Urbański
  2. Jakub Omyła
  3. Agnieszka Cieślar
  4. Bartek Baranowski
  5. Artur Wawrzyszczak
  6. Mateusz Bawoł
  7. Joanna Fiedler
  8. Daniel Pisulski
  9. Agnieszka Herjan
  10. Rafał Dobrowolski
  11. Adam Połeć 
  12. Orianna  Michalewicz  
  13. Monika Wróblewska  
  14. Piotr Szrama 
  15. Jan Kachniarz
  16. .Marek Posłuszny
  17. Krzysztof Bajerski
  18. Tomasz Nosal

Ważna informacja

Organizator konkursu informuje iż w związku z brakiem aktualnej listy produktów przewidzianych na MŚ 2016 - TOKYO przez IBA uczestnicy polskich eliminacji moga użyć wszystkich dostępnych na rynku polskim produktów . Regulamin naszej kategorii  nie dopuszcza tzw. home made  ingrediencji .

Weryfikacja receptur uczestników nastąpi po odprawie uczestników w dniu 30.05.2016

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent