Prezentacja w Prenzlau

W Prenzlau (NIEMCY), niedaleko SZCZECINA, odbyła się prezentacja win firmy BERNARD-MASSARD, napojów alkoholowych (CACHACA PITU, LIKIERY MONIN) oraz bezalkoholowych (SYROPY MONIN, SOKI BAUER).

Niemieccy barmani z DEUTSCHE BARKEEPER UNION pokazywali praktyczne zastosowanie tych produktów w cocktailach alkoholowych i bezalkoholowych. Cała prezentacja odbyła się w budynku supermarketu C+C SCHAPER pod przewodnictwem Pana Jurgena Schuberta. Natomiast wśród barmanów z D.B.U. prym wiódł Bernt Beyer - przyjaciel polskich barmanów, Honorowy członek Stowarzyszenia Polskich Barmanów.
Dla każdego z uczestników Organizatorzy przygotowali drobne upominki m.in. wina musujące ze specjalnie przygotowaną etykietą symbolizującą wejście Polski do Unii Europejskiej. Na spotkanie przybyło wielu barmanów oraz osób związanych z gastronomią nie tylko z regionu Polski Zachodniej, ale również z Warszawy, Wrocławia, Bydgoszczy.
Około godz. 16.00 w znakomitych nastrojach wyjechaliśmy z Prenzlau autokarem do Szczecina. Należy podkreślić wspaniałą organizację prezentacji oraz zapewnienie polskim Gościom transportu.

Stowarzyszenie Polskich Barmanów reprezentowali: Marcin Szałkiewicz i Remigiusz Labus.

 

Z barmańskim pozdrowieniem,
Remigiusz Labus