Flair Wyborowa Drinks Festiwal 2006

Eliminacje do Mistrzostw Polski Barmanów Flair Wyborowa Drinks Festiwal - 2006

(Eliminacje dotyczą barmanów - członków SPB z opłaconą składką za rok 2006) Bowling - Rodło, Piła - 15 luty 2006.

Zgłoszenia do konkursu proszę przesyłać do dnia. 10 lutego 2006 roku na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dodatkowe informacje - Eugeniusz Dytko 0 604 952 320


Wyborowa Drinks Festiwal 2006 - V Otwarte Mistrzostwa Polski Barmanów w kategorii FLAIR

USTALENIA

Konkurs ma formułę OPEN, może w nim wziąć udział każdy barman, który czuje się na siłach i jest przygotowany do występu w tego typu konkursie.

  • W konkursie nie mogą brać udziału jedynie osoby związane kontraktem z inną firmą alkoholową.
  • Wyborowa S.A. zastrzega sobie prawo do weryfikacji uczestników konkursu.
  • W finale wystąpi 12 najlepszych barmanów z eliminacji.
  • Konkurs finałowy rozpocznie się o godz.11.00 w dniu 25.III.2006r. w Sali Gagarina (IV p.) w Pałacu KiN w Warszawie podczas Targów Euro-Gastro
  • Koszty dojazdu i ewentualnego zakwaterowania pokrywają uczestnicy konkursu.

Organizator zastrzega sobie prawo do dowolnego wykorzystania nazwisk, zdjęć, receptur - uczestników konkursu Wyborowa Drinks Festiwal.
V Otwarte Mistrzostwa Polski Barmanów w kat. Flair

 

REGULAMIN - dotyczy eliminacji i finału - W eliminacjach i finale obowiązują te same zasady.

  1. Rejestracja zawodników odbędzie się  jedną godzinę przed rozpoczęciem konkursu.
  2. Własną muzykę i receptury należy dostarczyć 30 minut przed rozpoczęciem konkursu.
  3. Szczegóły występu:
    • Pokaz trwa maksymalnie 7 minut
    • Barmani przynoszą własną muzykę na płytach CD
    • Szkło używane przez uczestników zostanie dostarczone przez Organizatora.
      • Whisky glass Casablanca pojemność 26 cl
      • Long glass Casablanca pojemność 34 cl
      • Shot glass 5 cl
    • Pokaz rozpoczyna pouring test- obowiązuje nalanie 40 ml i 20 ml w dwa specjalnie przygotowane do tego kubki (10% różnicę uznaje się za idealne nalanie).
    • Podczas występów, wszyscy barmani przygotowują 2 drinki:
      • 1 drink w 2 porcjach o nazwie TERAZ POLSKA-w kieliszku typu Shot, skład 2 cl syrop Grenadine+3 cl Wódka Wyborowa (ž płynu w butelkach)
      • 1 drink własnego autorstwa w 3 porcjach (dowolna ilość płynu w butelkach, nie mniej jednak niż 3 cl alkoholu.
    • Po zakończeniu występu każdy barman sprząta swoje stanowisko
  4. Barmani powinni wystąpić w strojach bez żadnego logo, bądź w koszulce sponsora konkursu. Wszystkie stroje będą zatwierdzane przez jury.
  5. Własna receptura musi zawierać minimum 3 cl wódki Wyborowa.
  6. Receptura nie może zawierać  więcej niż 7 cl alkoholu i musi składać się maksymalnie z 5 ingrediencji.
  7. Wszystkie owoce niezbędne do dekoracji uczestnicy zapewniają we własnym zakresie.
  8. Dekoracja powinna być przygotowana przed wejściem na scenę. Dekoracja musi składać się z jadalnych owoców i/lub warzyw.
  9. Rozgrzewka FLAIR będzie tolerowana JEDYNIE w wyznaczonej STREFIE TRENINGOWEJ. Nigdzie indziej.
  10. Obsceniczne gesty i zachowania są zabronione.
  11. Przygotowując drink własnego autorstwa (3 porcje) wszystkie butelki muszą mieć minimum  4,5cl płynu (IBA ).  NIE MOŻNA UŻYWAĆ PUSTYCH BUTELEK (elementy wykonane pustą butelką nie będą oceniane).
  12. Do przygotowania OBOWIĄZKOWEGO DRINKA butelki powinny być wypełnione do pojemności.
  13. Organizator dostarcza puste butelki sponsora do użytku zawodników o poj. 0,7 i tylko te butelki można używać.
  14. Butelki użyte w trakcie pokazu po opróżnieniu nie mogą być użyte ponownie podczas występu.
  15. Każdy z barmanów pracuje na własnym sprzęcie ?organizator zapewnia jedynie blend.
  16. Użycie innych składników niż zawartych w portfolio musi zostać zaakceptowane przez organizatorów przed rozpoczęciem eliminacji/konkursu. Zalecane jest jednak użycie produktów sponsora.
  17. Zakaz używania pirotechniki i otwartego ognia zarówno na eliminacjach jak i na konkursie.
  18. Dozwolona jest jedynie iluzja oraz suchy lód.
  19. Dokładna tabela punktacji/ocen zostanie przestawiona wszystkim zawodnikom na odprawie poprzedzającej eliminacje konkursu.
  20. Na ostateczny wynik konkursu składać się będą następujące oceny:
    • Ocena Techniczna- 5 jurorów (dwie skrajne oceny zostają odrzucone)
    • Ocena Degustacyjna- 3 jurorów
    • Pouring Test oraz prawidłowe wykonanie drinka obowiązkowego- 2 jurorów
  21. Laureaci 3 pierwszych miejsc otrzymają nagrody rzeczowe. Wszyscy uczestnicy otrzymają okolicznościowe dyplomy i upominki od sponsora.