Eliminacje do Mistrzostw Świata - przygotowania

Agenda, Portfolio oraz lista uczesników Eliminacji Mistrzostwa Świata.

Agenda

12.00 - 12.30  przyjazd i recepcja uczestników konkursu
12.30 - 13.30   sprawy organizacyjne związane z konkursem
  - zgłoszenie receptur
- losowanie numerów startowych
- odprawa uczestników (zapoznanie z regulaminem wg. standardów IBA)
- odprawa sędziów technicznych
- odprawa sędziów degustacyjnych
13.30 - 15.00  konkurs barmański część I
15.00 - 15.30  prezentacja szkoleniowa firmy Monin
15.30 - 17.00  konkurs barmański część II
17.15 - 17.45  rozgrywka finałowa - sześciu najlepszych uczestników
18.00   uroczyste ogłoszenie wyników i wręczenie nagród


Zasady uczestnictwa w konkursie:

Kategoria konkursu: After Dinner Coctkail (maksymalnie 5 składników, maksymalnie 9cl pojemności, nie więcej niż 7cl składników alkoholowych)

Szkło:  cocktail glass

Ilość uczestników: 36 - wyłącznie członkowie SPB (opłacone składki członkowskie za rok 2010)

Nagroda główna: wyjazd i reprezentowanie Polski na mistrzostwa świata Singapur 22 - 27 listopad 2010.