III Tymbark Drink Festiwal - najlepsze kompozycje

„III Tymbark Drink Festiwal”  Krynica Zdrój 7-9 marca 2011.

Zwycięzcy oraz ich wykreowane napoje mieszane:

I Miejsce
Monika Krzemieniewska

Eliminacje Soft:

„Kwiat Pustyni”
1,5 cl sok pomarańczowy Tymbark
1,5 cl sok ananasowy Tymbark
1,0 cl syrop Sakura (kwiat kwitnącej wiśni) Monin
2 szt. Truskawka
0,5 szt. Brzoskwinia konserwowa.

Wykonanie: Blender
Dekoracja: Owoce i kwiaty.

Finał:
„ Impression Fruit”
1,0 cl  J&B whisky
1,0 cl syrop Passion Fruit Monin
2,0 cl Redberry Finest Call
2,0 cl sok żurawinowy Tymbark
1,0 cl sok linonkowy Tymbark

II Miejsce
Krzysztof Pykosz

Eliminacje Soft:

„Róża ma kolce”
5 cl sok żurawinowy Tymbark
3,0 cl mus  malinowy
2,5 cl syrop Rose Monin
0,5 cm świeża papryczka chilli
Top up Perrier  Nestle Waters

Wykonanie: Madlerowanie i Szejkerowanie
Dekoracja: Owoce i warzywa.

Finał:
„Chcę się całować”
3,0 cl Finlandia Grapefruit Brown Forman
Top up sok Pomarańcza Sycylijska Tymbark
1,0 cl Lime Sour  Finest Call
2,0 cl syrop Rose Monin
Splash Perrier Nestle Waters


III Miejsce
Wojciech Urbański

Eliminacje Soft:

„Drym-Tym”
5 cl sok bananowy Tymbark
2,0 cl sok św. cytryna
1,5 cl syrop Cucumber  Monin
2  cl  Strawberry  Puree Monin
Top up Perrier     Nestle Waters
Wykonanie: Szejkerowanie
Dekoracja: Cykoria, trawa cytrynowa, pomarańcz, porzeczka, borówka, ogórek.

Finał:

„ Tymbarnaś”
4,0 cl Finlandia Cramberry
6,0 cl sok żurawinowy Tymbark
2,0 cl Melocoton Marie Blizard
1,5 cl syrop Vanilla Monin
1,5 cl sok św. cytryna