Mistrzostw Świata Barmanów 2012 - przygotowania

Przedstawiamy agendę, portfolio oraz Listę uczestników do Eliminacji Mistrzostw Świata 2012 w Poznaniu.

Agenda

10.00 - 11.00                  Przyjazd uczestników i organizatorów konkursu
11.00 - 11.30                  Zapoznanie się z portfolio produktów konkursowych ( zapewnionych przez Organizatora )
11.30 - 12.00                  Odprawa dla uczestników konkursu ( zapoznanie z regulaminem , losowanie numerów startowych , weryfikacja receptur )
Prowadzący Bogdan Gałuszka
Odprawa dla jurorów konkursu
Prowadzący Dariusz Kosiorek , Ryszard Berent

12.15 - 12.45                  Prezentacje firmowe
13.00 - 15.00                  Eliminacje MŚ 2012 - zwycięzca będzie reprezentował Polskę na MŚ IBA - Pekin 05.10 -10.10.2012
15.00 - 15.30                  Prezentacje firmowe
15.30 -16.30                   Catering - lunch dla uczestników
16.40 - 17.40                  Spotkanie informacyjne dla uczestników delegacji SPB na 61 Kongres IBA (obecność  
                                      wszystkich zainteresowanych obowiązkowa)

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent

W związku z licznymi zapytaniami dotyczącymi zasad rozgrywania konkursu informujemy:
 
1. Zawodnicy rywalizują na 4 stanowiskach ( 9 rund )

2. Barmani   przygotowują cocktail w 2 porcjach .
  - 1 porcja w szkle konkursowym  ( dekoracja ) + druga porcja rozlana na 4 kieliszki degustacyjne

3. Eliminacje dotyczą wyłącznie stylu klasycznego
   - ubiegłoroczny mistrz świata w stylu flair Marek Posłuszny reprezentuje Polskę w Pekinie broniąc tytułu z Warszawy.

4.Szkło konkursowe, ingrediencje z listy IBA których SPB nie zapewnia , oraz owoce i inne składniki dekoracyjne uczestnicy zapewniają we własnym zakresie.
- organizator zapewnia jedynie szkło standardowe.

5.Finał konkursu - 6 najlepszych zawodników przygotowuje 5 porcji cocktailu w ciągu 6 minut ( 2 rundy po 3 osoby ) bez oceny technicznej
(   15 minut limit na przygotowanie 5 dekoracji )