Calvados Nouvelle International Trophies 2013 - przygotowania

Calvados Nouvelle International Trophies 2013 - ważne informacje :

  1. Konkurs odbędzie się w restauracji " Stara Zajezdnia " na Kazimierzu w Krakowie  w godz. 10.30 -18.00 ( szczegółowa agenda ukaże się 05.02.2012 ). W konkursie weźmie udział 36-ciu uczestników - członkowie SPB , 12 uczniów szkół hotelarsko- gastronomicznych
  2. Dla uczestników przyjezdnych istnieje mozliwość rezerwacji noclegu w hostelu "STAJNIA " www.pubstajnia.pl Józefa 12, 31-000 Kraków (tel.12 423 72 02 ) -  hasło Stowarzyszenie Polskich Barmanów
  3. Osoba kontaktowa w sprawach organizacyjnych z ramienia SPB - Piotr Dziadkowiec  502 351 957

pdf Regulamin konkursu
pdf On_the_wave
pdf Portfolio Konkursu
pdf Lista uczestników - barman
pdf Lista uczestników - student

Agenda:

11.00 - 11.30 - Przyjazd i rejestracja uczestników konkursu
12.00 - 12.30 - Odprawa dla uczestników oraz jurorów konkursu (losowanie numerów startowych)
12.30 - 13.00 - Prezentacja szkoleniowa -Calvados Boulard
13.10 - Rozpoczęcie konkursu (I część)
15.10 - Lunch
15.40 - Prezentacja szkoleniowa - Calvados Chateau du Breuil
16.10 - Kontynuacja konkursu
17.30 - 18.00 - Uroczyste ogłoszenie wyników oraz wręczenie dyplomów i nagród laureatom konkursu
 
Ważna informacja !!!!!
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w Agendzie.

 

Regulamin konkursu ( barman profesjonalny ) :

1. Każdy uczestnik przygotowuje 2 receptury:

  • short drink max.9 cl ( min.2 cl. Calvados ) 5 minut
  • long drink max 15 cl ( min 3 cl. Calvados ) 7 minut

2. Każdy uczestnik przygotowuje 3 porcje napoju alkoholowego ( 1-wystawka ,2 - komisja degustacyjna ,3 rozlanie na 3 kieliszki degustacyjne )

3. Przygotowanie dekoracji odbywa się na oczach widzów ( open space ) - limit czasu  2 X 10 min

4. Sześciu zawodników którzy uzyskają najwyższe noty ( ocena techniczna + 3 oceny degustacyjne ) w obu kategoriach wystąpi w finale konkursu.

5. Finał konkursu :

  • w rozgrywce finałowej nie ma oceny technicznej.
  • zawodnicy przygotowują swoje drinki w jednym wyjściu na scenę
  • limit czasu ( 5,7 min.) - przekroczenie limitu 10 pkt. karnych w każdej kategorii .
  • zawodnicy przygotowują 5 porcji napoju (short ,long )  - 2 skrajne oceny degustacyjne zostają odrzucane
  • zwycięzcą konkursu zostaje zdobywca najwyższej noty w obu kategoriach
  • uczestnicy mają prawo wniesienia uzasadnionego protestu ( Organizator ) w limicie czasu - 10 minut od zakończenia występu ostatniego uczestnika.

 
Regulamin konkursu ( uczeń ) :

  • Uczestnicy konkursu przygotowują 4 porcje napoju  w obu kategoriach ( 1 wystawka ,3 jury degustacyjne )
  • Zawodnik który uzyska najwyższe noty ( ocena techniczna + 3 oceny degustacyjne w obu kategoriach ) zostaje zwycięzcą konkursu.

 

 

Zwycięzcy konkursu będą reprezentowali Polskę na International Trophies Calvados Nouvelle Vogue 2013 w Deauville w Normandii  07.-09.04. 2013.

LISTA UCZESTNIKÓW
  1. KACPER BOGACZ
  2. GRZEGORZ SZUMSKI
  3. NICOLE KOT
  4. ARTUR WAWRZYSZCZAK
  5. EDYTA SIEK
  6. WOJCIECH URBANSKI
  7. JAN KACHNIARZ
  8. JAKUB OMYŁA
  9. IWONA PAŁKA
  10. ŁUKASZ RADZIULEWICZ
  11. JAROSŁAW ZAWADZKI
  12. KATARZYNA STESKAL- KRZYŚCIAK
  13. MARCIN SOBOCIŃSKI
  14. TOMASZ JASINSKI
  15. MONIKA KRZEMIENIEWSKA
  16. BLANKA KOZŁOWSKA
  17. PRZEMYSŁAW SZOPLEWSKI
  18. TOMASZ WASILEWSKI
  19. KRZYSZTOF MIELNICZEK
  20. MICHAŁ NYCZ
  21. PIOTR SZRAMA
  22. BARTOSZ BARANOWSKI
  23. SEBASTIAN KRASICKI
  24. MARIUSZ MIKŚCIN
  25. DAWID MATUSZ
  26. KRZYSZTOF BAJERSKI
 
 Lista uczestników Calvados Trophy 2013 - Student
  1. Sebastian Orawczak - Bielsko-Biała
  2. Marek Wigłasz - Cieszyn
  3. Anna Pawlak - Pionki
  4. Maciej Szpyrka - Gorlice
  5. Konrad Czort - Kraków
  6. Filip Chruścicki - Kraków
  7. Angelika Poszwa - Krakow
  8. Krzysztof Rdzanek - Radom
  9. Natalia Nosal - Kraków
  10. Paweł Marciniak - Łódż
  11. Michał Pawlak - Kutno
  12. Dawid Bors Mrągowo
  13. Dominika Żymełka - Gliwice
  14. Marek Grzegorczyk - Katowice
  15. Jakub Bębnista - Słupsk
  16. Daniel Pisulski - Słupsk


WAŻNE !!!!!!
Wszyscy uczestnicy konkursu zabezpieczają własny sprzęt barmański, szkło oraz owoce i warzywa potrzebne do dekoracji swoich drinków.