Warsztaty barmańskie z Kompanią Piwowarską (nowe produkty w portfolio KP)

W ostatnich dniach kwietnia w gdańskim hotelu  BARTAN  odbyły się warsztaty barmańskie zorganizowane pod egidą  SPB w których wzięło udział kilkudziesięciu młodych adeptów sztuki  barmańskiej.  Partnerami warsztatów były Kompania Piwowarska oraz Komers International producent wyjątkowego likieru ziołowego rodem z Gdańska -  legendarnego Goldwassera.  Celem spotkania było wykreowanie nowych receptur na drinki oparte o  nowe piwa smakowe KP. (Lech Diesel, Tyskie Radler, Lech Shandy). 

Barmani zastosowali innowacyjne połączenia nut smakowych i aromatów zawartych w alkoholach  linii  Ambrosja  (wiśniowa, miodowa,wieprzowa, orzechowa) które w efekcie końcowym przyniosły  bardzo ciekawe rezultaty. Warsztaty odbywały się pod okiem doświadczonych trenerów  ze Stowarzyszenia  którzy ocenili pracę młodszych kolegów bardzo wysoko. Ciekawe połączenia oraz sposoby serwisu mogą być inspiracją dla wszystkich konsumentów którzy lubią nieco eksperymentować podczas wizyt w barach i pubach.

Poniżej kilka receptur które wzbudziły sporo dyskusji podczas tego spotkania rutyny i młodości.

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent

Receptura No  1
4 cl Ambrosja miodowa
2 cl Ambrosja pszeniczna
6 cl sok ananas ( Tymbark)
25 cl Tyskie Radler
Sposób wykonania ;
Pierwsze 3 ingrediencje shakerujemy na 5 -6 kostkach lodu , przelewamy do schłodzonego pokala i uzupełniamy piwem.
 
Receptura No 2
4 cl Ambrosja pieprzowa
2 cl Spicy Mango
1 cl syrop cukrowy
25 cl Lech Diesel
Pierwsze 3 ingrediencje shakerujemy na 5 -6 kostkach lodu , przelewamy do schłodzonego pokala i uzupełniamy piwem.
 
Receptura No 3
3 cl Ambrosja wiśniowa
1 cl Amaretto
4 cl sok pomarańczowy ( Tymbark)
25 cl Lech Ice Shandy
Pierwsze 3 ingrediencje shakerujemy na 5 -6 kostkach lodu , przelewamy do schłodzonego pokala i uzupełniamy piwem
 
Receptura No 4
2 cl Aperol
2 cl Ambrosja miodowa
30 cl Lech Ice Shandy
Pierwsze 2 ingrediencje wlewamy do schłodzonego pokala i uzupełniamy piwem

Fotorelacja