Wstęp do regulaminu Grand Prix SPB 2017

Zarząd Główny Stowarzyszenia Polskich Barmanów zorganizował ligę "Grand Prix SPB" na cześć niezwykle utalentowanego,młodego barmana Sebastiana Kraśnickiego który będąc członkiem SPB startował w konkursach barmańskich w kraju i na arenie międzynarodowej,traktując zawody barmańskie jako najlepszy sposób podnoszenia zawodowych kwalifikacji. Zawsze skupiony, starannie przygotowany oraz otwarty na współpracę z innymi uczestnikami konkursów był przykładem wzorcowej postawy członka SPB. Krótką karierę tego niezwykle utalentowanego barmana przerwała choroba nowotworowa...

Chcielibyśmy aby uczestnicy ligi barmańskiej godnie reprezentowali Stowarzyszenie na wszystkich konkursach barmańskich zgodnie z zasadami fair play przestrzegając wszelkich reguł profesjonalnego barmaństwa zgodnie z duchem i zasadami International Bartenders Association.

Barmani zainteresowani udziałem w lidze barmańskiej " Grand Prix SPB 2017 " muszą spełniac kilka warunków niezbędnych do prawidłowego prowadzenia tabeli ligi.

  • uczestnik ligi musi być członkiem SPB (legitymacja członkowska na dany rok) oraz zgłosić swój akces poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego (on line): imię, nazwisko,,okręg, numer legitymacji, deklaracja współzawodnictwa w ramach " Grand Prix SPB 2017 " w duchu fair play
  • członek SPB startujący jako reprezentant kraju na zawodach międzynarodowych zobowiazany jest do posiadania i używania stroju klubowego SPB zarówno podczas występu konkursowego (widoczne logo SPB) jak podczas gali wręczania dyplomów i nagród.
  • uczestnik zawodów barmańskich organizowanych przez firmy i organizacje nie będace parnerami SPB/IBA musi przedstawić dokumentację potwierdzającą uzyskany wynik (regulamin zawodów, dyplom, klasyfikację końcową zawodów) w terminie 7 dni od zakończenia zawodów.
  • wszelkie zachowania uczestników ligi szkodliwe dla wizerunku SPB mogą skutkować dyskwalifikacją.
  • każdy uczestnik ligi ma prawo pisemnego odwołania się od decyzji Organizatora ligi w terminie 7 dni roboczych (drogą mailową Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)