Rok 2017

Wydarzenia - Rok 2017

Regulamin i portfolio konkursu Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2017

Regulamin i portfolio konkursu Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2017

Czytaj więcej...

Calvados Nouvelle 2017

 

Zarząd Główny Stowarzyszenia POlskich Barmanów ma przyjemność  poinformować iż tegoroczna edycja eliminacji międzynarodowego konkursu barmańskiego "Calvados Nouvelle Vogue International Trophies"

odbędzie się w Krakowie w "Starej Zajezdni  by de Silva" ul. Świętego Wawrzyńca 12.

Organizator wyznaczył datę na 06.02.2017 od godz. 10.00.

2017Trophies

Zapraszamy wszystkich profesjonalnych barmanów, członków SPB do wzięcia udziału w tej bardzo prestiżowej imprezie. Zwycięzca jak co roku będzie reprezentował Polskę na imprezie finałowej która odbędzie się w Granville zwanym Monaco północnej Francji.w dniach 09.04 -11.04.2017.

Barmani profesjonalni przygotowują po 2 receptury short / long które muszą zawierać min. 3 cl Calvados

6 najlepszych w eliminacjach startuje w finale.Łączna nota z eliminacji i finału wyłania zwyciężcę konkursu.
Sędziowanie w stylu włoskim.

Zapraszamy szkoły hotelarsko-gastronomiczne aby zgłosiły swoich uczniów do konkursu albowiem ronież zwycięzca w kategorii junior będzie reprezentował Polskę w finale konkursu.

Przewidujemy 26 miejsc w każdym z finałów.

Ważna informacja:

Szkoły mogą zgłąszać po kilku kandydatów,jednak Organizator będzię przydzielał miejsca według następujacego klucza

  • każda szkoła 1 uczeń - decyduje kolejność zgłoszeń
  • zamknięcie listy 28 stycznia
  • w przypadku wolnych miejsc do konkursu kwalifikują się następni uczniowie zgłaszani przez szkoły (decyduje kolejnośc zgłoszenia)

Uczniowie przygotowują receptury shortdrink - min. 3 cl Calvados

Szczegółowe regulaminy oraz druki zgłoszeniowe w załącznikach.

Agenda imprezy oraz portfolio  produktów które zapewnia Organizator ukaże się na stronach SPB do dnia 18.01.2017.

Wszelkie pytania odnośniw regulaminu oraz warunków uczestnictwa prosimy kierować na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Załączniki

pdfIBA Rules & Regulations

pdfPROFESSIONAL BARTENDER TECHNICAL FORM

pdfJOURNALIST TECHNICAL FORM

pdfSTUDENTS IN BARTENDING TECHNICAL FORM

Formularze kontaktowe:

 ZOBACZ REGULAMIN KONKURSU

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent