Eliminacje do Wielkiego finału " Mattoni Grand Drink 2019 " - rozstrzygnięte

Nowo otwarte studio szkoleniowe firmy Fine Dine w Warszawie było areną warsztatów barmańskich będących eliminacjami do Mistrzostw Świata drinków bezalkoholowych "Mattoni Grand Drink 2019". Czołówka polskich barmanów ( w/g rankingu "Grand Prix") przygotowała oryginalne receptury bezalkoholowych drinków na bazie wody mineralnej Mattoni,z których wyłoniliśmy reprezentanta Polski na te prestiżowe zawody. Jubileuszowa 10 edycja MGD odbędzie się w Pradze w dniach 07.- 09. 06. 2019.

Oryginalną recepturę która jednogłośnie pokonała konkurencję przygotowała ubiegłoroczna mistrzyni świata z Tallina kol. Agnieszka Cieślar.

Jej "Magic Garden" jest bardzo oryginalną propozycją dla wszystkich zwolenników lekko owocowych, orzeżwiających, letnich drinków,opartych o świeże owoce leśne. Swietna kompozycja,misterna dekoracja oraz nienaganna technika Agnieszki to gwarancja dobrego występu na finałach w Pradze, gdzie przyjadą konkurenci z 24 krajów świata, aby zawalczyć o główne trofeum w wysokości 10.000 USD.

Polscy reprezentanci czterokrotnie zdobywali tytuły wicemistrzowskie,zatem trzymamy kciuki za występ naszej utytułowanej koleżanki.

Tegoroczna 10 jubileuszowa edycja MGD 2019 będzie inna niż poprzednie, albowiem regulamin zawodów przewiduje dodatkowe zadanie dla wszystkich zawodników,którzy po swojej prezentacji na scenie w centralnym punkcie Starego Miasta będą musieli przygotować ok 50 próbek testowych dla kilkutysięcznej widowni.

Duże wyzwanie dla Agnieszki, ale jesteśmy pewni, że da sobie radę.

Pokonani w sportowej walce barmani zostali wytypowani do pierwszego w tym roku międzynarodowego konkursu "Barmatic Cup 2019" który odbędzie się w dniu 27.03.2019 podczas inauguracji targów EUROGASTRO oraz WORLDHOTEL w Warszawie.

pl/multimedia/galeria-2018/category/222-mattoni-grand-drink-2019Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji

P.S
Firma partnerska SPB otworzyła w swojej siedzibie przy ul. Aleje Jerozolimskie 200 wspaniale wyposażone studio do szkoleń barmańskich z którego możemy korzystać w przypadku warsztatów. Gratulujemy pomysłu !!!!
Mamy doskonałą możliwość doskonalenia technik pracy za barem z wykorzystaniem innowacyjnych, urządzeń i sprzętu barmańskiego światowej klasy producentów.

Dziękujemy za możliwość edukowania swoich członków w tym studio!!!!

z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent